Legat til Øsby Idrætsforening

fra I.P. Nielsen fonden

Den 7. august drog formand for gymnastikudvalget Anita Pedersen og Instruktør/udvalgsmedlem Maria Enevoldsen til Julemærkethjemmet i Kollund for at deltage i Legatoverrækkelsen ved HKH prinsesse Benedikte. Den blev en stor oplevelse og fin dag. Og nu glæder vi os bare til at komme igang med at handle de spejlvægge ind, som midlerne er søgt til.

Baggrunden for vores ansøgning om midler ved fonden var følgende:
        
I Øsby Idrætsforening har vi en lang og stolt tradition for at have en stor gymnastikafdeling på ca. 300 gymnaster. Vi har gennem de seneste mere end 15 år kunne udbyde gymnastikhold for 0 - 99 årige. Startende med vores forældre/barn-hold og sluttende med vores store flotte senioridrætshold på ca. 70 seniorgymnaster. Ind imellem disse ydrepunkter har vi rytmehold for små børn, juniorer og +16 årige. Vi har springhold for 5-9 årige og 10-16 årige. Vi har tons og tumle-hold for indskolingsbørn, dansehold, yoga-hold og vores damehold og helt aktuelt deltog i Landsstævnet i Ålborg. 

Alle disse fine hold bliver ledet af dygtige unge og voksne frivillige instruktører, som uge efter uge træner holdene med stor entusiasme og dygtighed. Vi opfordrer altid vores instruktører til at søge kurser og uddannelser, så vi sikrer os en kompetent og solid trup af instruktører.

For at kunne opretholde holdene og fastholde vores mange dygtige frivillige i vores forening kræver det selvfølgelig også, at vi indkøber nye redskaber til springholdene, redskaber til træningen (elastikker, bolde, vægte), redskaber til opvisningsholdene (bolde, køller, tøndebånd, dragter). Indkøb, som vi altid gerne vil imødekomme, men som naturligvis skal balancere i vores slanke budget.

Ansøgningens formål:

Et stort ønske har de seneste år været mobile spejlvægge i hallen. Den ønskede spejlvæg er i tre fag og på hjul, således at den kan klappes sammen og rulles væk, når der er andre aktiviteter i hallen fx. boldspil.

At arbejde med spejle i gymnastikken er af rigtig stor værdi og kan bruges af alle holdene. På de rytmiske hold, kan spejlene give en unik forståelse af synkronitet i bevægelser, formationer. På kropstræningsholdene kan spejlene give et indblik i at udføre vægttræning, styrkeøvelser, yogaøvelser korrekte, så gymnasterne opnår maksimal effekt af deres træning, og lige så vigtigt ikke laver forkerte og potentielt skadelige bevægelser. For de helt små gymnaster kan spejlene være en fantastisk supplerende del i en motorisk træning og en forståelse af egen krop og rummet omkring. 

Spejlvæggene ville kunne styrke og udvikle alle vores børn, unge og voksne i hele gymnastikforeningen. Ydermere bruger den lokale folkeskole også vores hal og vores faciliteter, så udover idrætsudøverne i vores forening, ville rigtig mange lokale børn få gavn af spejlvæggene i skolens aktiviteter.

Vi drømmer om at kunne investere i to mobile vægge, så vi kan dække otte meter med spejle og dermed give hele hold, muligheden for udnyttelse af spejlene. 

Vi mener, at dette projekt bygger videre på vores idé og vision om det stærke lokale foreningslivs betydning for vores lokalsamfund. Det er af højeste vigtighed, at vi fortsat kan være attraktive for alle lokalsamfundets børn og unge og et samlingspunkt for alle. Det kan vi være, hvis vi kan tilbyde gode, nutidige rammer for at vores medlemmers og skolebørns udvikling i sportens verden. 

At vi vil kunne imødekomme vores dygtige instruktøreres ønsker, vil også kunne fordre deres nytænkning og udvikling, og højne deres faglige niveau og fastholde deres engagement i deres prisværdige, frivillige arbejde.

På vegne af Øsby Idrætsforening, siger vi tusind tak til I.P Nielsen fonden for legatet.